Er is (…) een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken. – Prediker 3:7

Voor alles is een tijd

Voor alles is een juiste tijd. De tijd om te zwijgen en toe te kijken is voorbij. Jouw stem telt en maakt verschil. Bij verkiezingen kan slechts één stem bepalend zijn en zorgen voor een andere uitkomst. Denk maar eens aan koningin Ester. Op een cruciaal moment in de geschiedenis doet ze met gevaar voor eigen leven haar mond open. Door haar spreken wordt een heel volk van de ondergang gered.

Ook jij hebt een terrein in je leven gekregen waarover je mag regeren, waar je je kroon mag dragen. Je mag je positie innemen, opstaan voor (on)recht en woorden van leven en waarheid spreken. Jouw stem telt!

Jouw stem telt

Jouw stem telt!

Spreken is zilver, zwijgen is goud’, krijgen we vaak te horen. Kinderen krijgen zo vaak op school, in de kerk of thuis ‘ssssst!’ te horen. De vijand wil ons al heel vroeg het stemrecht ontnemen en het zwijgen opleggen. In Psalm 8 staat juist het tegenovergestelde, dat God de mond van zuigelingen en kinderen wil gebruiken om de vijand te doen verstommen! Wauw, als Hij zelfs al de eenvoudige brabbeltaal van een kind kan gebruiken, hoeveel te meer hebben jouw woorden dan kracht in de strijd! Hanteer je wapen en spreek!

Dit is de tijd waarin God de woorden uit Hooglied 2:13-14 persoonlijk tegen jou wil zeggen: ‘Sta op, vriendin, mooi meisje, kom! Laat mij je gezicht zien, laat mij luisteren naar je stem, want je stem is zo lieflijk.’ Jij mag gezien en gehoord worden!

Waar kun jij vandaag nog het zwijgen doorbreken en met vrijmoedigheid spreken?

Liefs, Esther

Uit: Glow – dagboek voor vrouwen

Help jij mee door te zaaien en investeren in ons werk?

Help jij mee door te zaaien en investeren in ons werk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ONTVANG REGELMATIG UPDATES RECHTSTREEKS IN JE INBOX