God does His biggest work in us privately so that He can powerfully work through us publicly. 

BOS1
Bos2

Lieve vriend(in),

Vanuit het tussenland, de plek van het inbetween, waar het oude niet meer werkt en het nieuwe nog niet compleet is, stuur ik je deze persoonlijke update toe. Voor alles is een juiste tijd, een tijd van zichtbaar zijn en een tijd van terugtrekken op de plek van rust en herstel. Na zeven jaren onafgebroken in de bediening staan, was het Gods timing om een sabbatical in te lassen. Niet makkelijk, wel noodzakelijk om een stap terug te doen om weer stappen vooruit te zetten

In the Secretplace, een verborgen plek voor het oog, verruil ik platform en performance voor Zijn Presence om aan Zijn voeten de hoogste bediening ever uit te oefenen. Hier stroomt de olie rijkelijk en bedient Hij mij en ik Hem. Op deze plek voert Hij me terug , back to basic, naar Zijn hart en naar mijn hart waaruit alles ontstaat. Dan komt een essentiële vraag naar me toe: ’Esther wie ben je als je niet meer doet wat je altijd hebt gedaan, maar je richt op het ‘zijn’, ben je dan nog steeds goed genoeg? Ben je niet bang dat het Land je zal vergeten, nu je uit de running bent?’ Mijn antwoord hierop is kort maar krachtig; ik weet wie ik ben en van Wie ik ben, Zijn liefde hoef ik niet te verdienen en kan ik niet verspelen. Bovendien mogen ze mij vergeten, als ze Jezus maar niet vergeten! Daar is alles om te doen geweest… Jezus, onthoud die naam!

Van Binnenuit
‘I Will make room for You to do whatever You want to’ met dit gevaarlijke gebed geef ik Hem toestemming om me te veranderen naar het beeld dat Hij voor ogen heeft, dit is altijd mooier, beter en krachtiger dan ik dacht. Een veranderingsproces gaat niet buiten me om, het kost tijd en energie. Dan kom ik erachter dat een transformatie niet uit twee maar uit drie stappen bestaat, van oud, ga je door een tussenfase, naar nieuw. Net als een rups door een cocon gaat om vlinder te worden.

Die tussenfase kan ik simpelweg niet overslaan, het is geen tevergeefse tijd en er bestaat geen kortere route dan er doorheen gaan. Tegelijkertijd is deze tussenfase een plek van de metamorfose, van overwinning, waar autoriteit wordt vrijgezet en je sleutels ontvangt voor de deur van Hoop, hier is de bevestiging van je oorspronkelijke roeping. Het is een kostbare voorbereidingstijd op wat er komen gaat. Koningin Esther moest ook door een tussenfase van schoonheidsbehandelingen gaan om klaargemaakt te worden voor de kroon en te regeren. Hier ontvangt ze een nieuwe opdracht, een hemels degree en wordt ze klaargemaakt voor de nieuwe positie om naar de Koning te gaan en te spreken namens haar volk.  Wij hebben allemaal een unieke roeping ontvangen voor een tijd als deze, om impact te hebben en verschil te maken. Vergeet niet, je bent de juiste persoon op de juiste plek in de juiste tijd!

Deur openen en sluiten.
‘Sluit de deur achter je!’ is de opdracht die ik hier ontvang, zodat het wonder zich in stilte en vanbinnen kan voltrekken. Eerst mag ik de deur afsluiten naar het verleden en naar toeschouwers om vervolgens hele nieuwe deuren naar de toekomst te openen. Dit doet me denken aan de profeet Elisa die tegen een weduwe zegt: sluit de deur achter je. Zodat het wonder  kan ontstaan in de binnenkamer. Daarna wijst Hij op het feit: Wat heb je in huis? Haar antwoord zou mijn antwoord kunnen zijn.‘NIETS! Oh wacht, alleen nog een heel klein restje olie’. Ze heeft zich leeggegeven en is door zoveel loslating processen heengegaan, hoe herkenbaar! Het laatste restje daar waar een hoge prijs voor is betaald mag ze dan gaan uitgieten, veilig in het verborgene achter de dichtgetrokken deur om het vervolgens in het openbaar te verkopen. Zo begin ik ook mijn restje uit te gieten, niet alleen in de verzamelde vaten maar ook over Zijn voeten. Deze kostbare geur vult het hele huis en zet voorziening vrij. Er ontstaat meer door minder, wat een diepe les!

Wat heb jij in huis? Weet dat jouw kleine beetje in Zijn handen wordt vermenigvuldigd.

Hartverwarmend
Last but not least, wil ik jou super bedanken!

Dank je wel dat je betrokken wilt zijn en blijven bij de bediening, ook nu ik in mijn binnenkamer in het tussenland ben. Hartverwarmend zijn de vele bemoedigingen, lieve kaartjes, prachtige bloemen en attenties die ik ontvang, ze komen letterlijk en figuurlijk bij me binnen. Het raakt mijn hart en bevestigt me juist op momenten dat er even twijfel is of ik wel de juiste stap heb gezet. Ik wil je ook MEGA bedanken voor al je ondersteuning in gebed en financieel ,zo kostbaar! Zonder Hem en zonder jou kan het werk van Esther Ministries niet doorgaan.

Al ben ik nu even uit de running, ik kom terug, maar dan in een andere staat! Wanneer en hoe lang de metamorfose gaat duren is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval houd ik je tijdens deze persoonlijke reis op de hoogte van wat Hij aan het doen is. Nieuwsgierig? Stay tuned!

Showers of Blessings & Love,
Esther.

Vlinder

Help jij mee door te zaaien en investeren in ons werk?

Help jij mee door te zaaien en investeren in ons werk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ONTVANG REGELMATIG UPDATES RECHTSTREEKS IN JE INBOX